Policie obvinila šest fanoušků Opavy kvůli výtržnostem v Karviné

Karviná - Fanoušci Opavy dělali výtržnosti na nedělním zápase druhé fotbalové ligy v Karviné. Napadli pořadatele i domácí fandy, na stadionu házeli kamením. Rvali se i později na nádraží. Policie šest příznivců Opavy zadržela. „Jsou podezřelí z výtržnictví a neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ potvrdila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Zápas sledovalo skoro dva tisíce lidí, z toho téměř dvě stovky fanoušků z Opavy. Právě ti způsobili největší problémy. „Výtržnosti začaly v průběhu první poloviny zápasu. Vygradovaly pak o přestávce. Fanoušci hostů vyprovokovali konflikt s pořadatelskou službou. Později i s pracovníky bezpečnostní agentury, která zajišťovala veřejný pořádek na stadionu,“ popsala mluvčí.

Fotbaloví chuligáni
Zdroj: ČT24

Opavští příznivci na ně začali házet kameny a vše, co měli po ruce. Mířili i do sektoru, kde seděli domácí fandové. Pořadatelům se nepodařilo situaci zvládnout a zasáhnout musela policie. „Tři fanoušci Opavy jsou podezřelí z výtržnictví. Skončili v celách, dnes budou obviněni. Kromě trestu by jim měl soud uložit i zákaz vstupu na sportovní utkání fotbalové ligy,“ řekla Viačková.

Po skončení zápasu převezly hostující fanoušky autobusy doprovázené policií na nádraží. Tam na ně čekala skupinka karvinských fandů. Znovu se strhla rvačka. Opavští však měli přesilu, a tak se domácí dali na útěk. Protivníci je pronásledovali přes kolejiště. Zasáhnout museli i policisté pořádkové jednotky. „Při tomto zákroku jsme zajistili další tři Opavany. Neuposlechli výzvy úřední osoby, což je přestupek,“ doplnila Viačková.

Vydáno pod