Ostravští basketbalisté hostili Děčín

Ostrava - Poslední kolo nadstavbové části basketbalové ligy mužů čekalo na hráče NH Ostrava. V sobotním duelu hostili Děčín, ale nejednotný termín, kdy se další dva duely skupiny hrály až v neděli, sebral zápasu atraktivitu.

Domácí vstoupili do zápasu výborně a vedli 7:0, vzápětí ale převzal iniciativu Děčín a ve zbytku prvního poločasu hrál s větší lehkostí. Přestože nakonec šli do šaten s vedením 40:38 domácí, dal se očekávat vyrovnaný zápas až do konce.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Druhý poločas začal představením dvojice Alič-Ames. Tito dva dávali po přestávce na střídačku prvních šest košů. Pak se zase strhla trojková smršť, kdy padlo během pár minut osm trojek, na každé straně čtyři.

Nakonec se opravdu rozhodovalo v posledních minutách. Dvě a půl minuty před koncem vedli domácí po Wilsonově trojce 70:67, ale pak přišly rozhodující okamžiky zápasu a byly z děčínské dílny. Hosté získali dvoubodový náskok 75:73 a když 68 sekund před koncem Stria trojkou zvýšil na 78:73, bylo rozhodnuto. Děčín se nakonec radoval z výhry 79:75.

Na své soupeře ve čtvrtfinále play off museli obě mužstva čekat do neděle. NH Ostrava čeká od soboty Kolín, Děčín svede jistě vyrovnanou sérii s Pardubicemi.