Baník se dál potápí. S Boleslaví prohrál 0:2

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v domácí dohrávce 23. kola první ligy Ostravu 2:0 a vrátili se na šesté místo tabulky. Baník prohrál potřetí za sebou bez vstřeleného gólu a zůstává třináctý s bodovým náskokem na sestupové příčky, k dobru má však odložený zápas s Jihlavou. Utkání rozhodli v prvním poločase Lukáš Magera a Jasmin Ščuk.

Ani na lavičce Ostravy nebyl útočník Baroš, který se nestihl dát do pořádku po zranění lýtka z minulého zápasu v Liberci. Domácí byli od začátku nebezpečnější. V osmé minutě nejprve vyzkoušel Bártovu pozornost tvrdou střelou zdálky Kysela a krátce poté gólman Baníku zlikvidoval i Nešporovu hlavičku.

Trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář: „Hráli jsme dobrý fotbal. Jediné, co bych mohl hráčům vytýkat, je nízká produktivita. Mohli jsme nastřílet pět nebo šest gólů a vylepšit si skóre.“

Aktivnější Mladá Boleslav se ve 24. minutě dočkala vedoucího gólu, když Kyselovu střelu před brankou lehce tečoval bývalý hráč Ostravy Magera. Za okamžik mohl přidat druhý zásah osamocený Nešpor, ale Bárta i tentokrát jeho pokus zblízka vyrazil.

Baníku se nedařilo dostat do tempa a vzadu měl velké problémy. Dvě minuty před pauzou Nešpor prodloužil dlouhý Jarolímův míč na Ščuka, který zakončil přesně k tyči. Bosenský záložník potvrdil výtečnou střeleckou formu a prosadil se ve čtvrtém z posledních pěti soutěžních duelů.

Utkání Ml. Boleslav - Baník Ostrava
Zdroj: ČT24/ČTK

Nešpor měl těsně po změně stran další šanci, ale s přízemní střelou na pozorného Bártu opět nevyzrál. Oba aktéři si zopakovali situaci se stejným výsledkem v 62. minutě a mladoboleslavský útočník potvrdil, proč na ligový zásah čeká od listopadu.

Trenér Baníku Ostrava Martin Pulpit: „Ukázalo se, že Lukáš Droppa je pro nás nepostradatelný. A k dispozici by podle mých zpráv měl být i Milan Baroš, který dostal dostatečný prostor k úplnému doléčení.“

V 72. minutě si mohl svůj druhý gól připsat Magera, po Jarolímově centru však z malého vápna hlavičkoval těsně nad břevno. Po samostatném úniku pak minul i střídající Chramosta. Mladá Boleslav v závěru Ostravu kromě nepřesných pokusů Milosavljeva a Kukece k ničemu vážnějšímu nepustila. Na svém stadionu soupeře porazila posedmé z devíti pokusů.