Policisté prováděli intenzivněji kontroly kamionů

Olomoucko - Na náklad a váhu kamionů se zaměřili policisté při dnešní bezpečnostní akci na Olomoucku. Nákladní vozy a dodávky kontrolovali spolu s celníky pomocí mobilních vah a také rentgenu. Řidiče tiráků také upozorňovali pomocí letáků na rozmáhající se loupeže v zaparkovaných vozech.

Na převážení nedovoleného zboží se zaměřil celní rentgen. Je jediný v České republice. Celní správě šlo hlavně o cigarety, zbraně nebo běžence. Pod drobnohledem se dnes ocitli všichni kontrolovaní řidiči na silnici R35.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

„Fenomén přetížených vozidel ustupuje. Řidiči teď častěji nedodržují bezpečnostní přestávky,“ uvedl Petr Franěc, vedoucí dálničního oddělní Kocourovec. A ti jsou čím dál důmyslnější. Minulý týden chytili policisté řidiče, který měl svůj tachograf měřící přestávky, speciálně upravený. Díky tomuto vypínači mohl přepínat do stavu odpočinku a provozu. Policistům uvedl, že takto jezdí 3 roky, aniž by byl odhalen.

Dnešní kontroly měly také upozornit na narůstající počet vloupání do kamionů, a to i v době, kdy uvnitř někdo spí.

Během pondělní a úterní akce stihli policisté prověřit kolem čtyřiceti vozidel. Drobné přestupky zjistili zhruba u čtvrtiny z nich.