Mladý vozíčkář se vrátil z vysněné jízdy na motorce po USA

Ostrava - Jsou tomu tři týdny, kdy se vozíčkář Lukáš Grüner z Ostravy chystal splnit si svůj sen. V sedle motorky chtěl ujet napříč Amerikou čtyři a půl tisíce kilometrů. To, po čem snil,  se mu splnit podařilo i díky nevidomé spolužačce Kamile, která mu na cestu věnovala výtěžek svého benefičního koncertu. Z USA se Lukáš Gruner vrátil domů.

Téměř měsíc se musely bez jediného muže ve třídě obejít studentky střední školy Zdeňka Matějčka v Ostravě. Asi největší radost z Lukášova šťastného návratu měla spolužačka Kamila. Právě ona se vzdala peněz ze svého benefičního koncertu, kterým chtěla poděkovat všem, kteří ji přispěli na výcvik vodícího psa. A byli mezi nimi hlavně diváci České televize. „Jsem ráda, že si to naplno užil a že se ve zdraví vrátil,“ uvedla Kamila Salomonová.

Reportáž Ivy Piskalové (zdroj: ČT24)

V sedle motorky, která nebyla speciálně upravená, ujel denně přes tři sta kilometrů. Vozíčkáře nepotkal žádného.

Mezi spolužáky ale zůstal jen chvíli. K únavě se přidala viróza. Lukáš ale ví, že nemocný teď být nemůže. I na příští dny má totiž nabitý program. O víkendu bude v pražské O2 aréně v reprezentačním dresu chránit branku českých florbalistů.