Dvanáctý ročník Přerovské stuhy hostil silnou konkurenci

Přerov - Rekordně široké startovní pole se utkalo o medaile ve dvanáctém ročníku Přerovské stuhy. Závodů v moderní gymnastice se zúčastnilo na sto padesát gymnastek všech věkových kategorií. A v silné konkurenci se neztratily ani členky pořádajícího Spartaku Přerov, které vybojovaly několik předních umístění.

Asi největším želízkem pořádajícího klubu byla Michaela Šlosarová, která bude za čtyři týdny usilovat o titul mistryně republiky v kategorii starších kadetek. Patnáctiletá gymnastka své příznivce nezklamala, předvedla vyrovnaná cvičení s kužely a obručí a mezi staršími kadetkami vyhrála s náskokem téměř jednoho celého bodu.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Nejkvalitnější výkony byly k vidění v kategorii juniorek a postaraly se o ně slovenské závodnice. Z vítězství se především zásluhou povedené sestavy s obručí radovala třináctiletá Alexandra Čechová z Nitry. Druhé cvičení s míčem už se jí tolik nepovedlo, celkových 22 bodů a 35 desetin jí ale stačilo na výhru před její krajankou a obhájkyní vítězství Kristinou Pritzovou.