V devátém kole ragbyové ligy porazily Říčany Havířov

Havířov - Jako poslední tým osmičlenné ragbyové ligy vstupovali hráči Havířova do zápasu devátého kola soutěže proti Říčanům. Navíc měli problémy složit sestavu, když jim chyběli kvůli zranění klíčoví hráči a nastoupit museli dorostenci.

Loňský finalista soutěže Havířov na podzim v Říčanech vyhrál 18:6, ale v domácí odvetě proti loňskému mistrovi v modrém favoritem nebyl. Chybělo mu kvůli zranění a pracovnímu vytížení osm hráčů základní sestavy. Jejich místa zaujali dorostenci a celkem do zápasu nastoupilo na domácí straně jen sedmnáct hráčů.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Rozložení sil se v zápase jasně projevilo, i když také hosté nebyli kompletní a na hřiště musel trenér Antonín Brabec. Už po dvaceti minutách a třech položených pětkách a dvou proměněných kopech vedli hosté 19:0. Za tohoto stavu se sice dostal k položení pětky i domácí Badura, ale v poločase svítil na tabuli výsledek 5:27.

S tím už nemohli oslabení domácí moc dělat. Navíc přišli v první půli o další dva hráče a zbylí tak nastupovali na postech, na kterých nejsou zvyklí. Ve druhé půli tak Říčany dále navyšovali skóre až na konečných 72:17. Domácím slouží ke cti, že položili v závěru další dvě pětky. Zbytek sezony pro ně bude nesmírně náročný.

Říčany se rekordním vítězstvím posunuli na čtvrtou příčku tabulky, znamenající účast v play off. I díky třiceti dvěma bodům trenéra Antonína Brabce mají tedy naději na obhajobu titulu.