Jitka Zelenková bude královnou Viktorií v muzikálu Fantom Londýna

Ostrava - Speciálním hostem nového původního českého muzikálu Fantom Londýna, který připravuje soubor operety a muzikálu Národního divadla moravskoslezského bude zpěvačka Jitka Zelenková. Představí se v něm v roli britské královny Viktorie. Krimimuzikál Fantom Londýna volně zpracovává příběh nejslavnějšího vraha v historii Jacka Rozparovače. Dílo stvořil autorský tým v čele s hudebním skladatelem Radimem Smetanou, který s nápadem přišel. Texty napsali Pavel Bár, Lumír Olšovský a Michal Prostějovský.

Jitka Zelenková se v pop music proslavila především jako členka dívčí doprovodné skupiny Karla Gotta, později nastoupila sólovou dráhu. Do Ostravy ji zlákaly mimo jiné kvality autorského týmu.

„Doposud jsem muzikálovou vlnu v Česku míjela. Ale tentokrát jsem na nabídku kývla ze dvou důvodů, “ řekla Zelenková. Vysvětlila, že i v Praze se dobře ví, že v ostravském Národním divadle moravskoslezském se už několik let hrají zajímavé muzikály, a to na velice profesionální úrovni. „A s autory jsem spolupracovala už v minulosti a jsou pro mě zárukou kvality. Těším se moc na zkoušky i na premiéru,“ řekla dvaašedesátiletá zpěvačka.

Hlavní postavu dívky Evelyn ztvární kandidátka na letošní Cenu Thálie a sólistka ostravského operetního souboru Martina Šnytlová. V hlavních mužských rolích se budou střídat Lukáš Adam a Robert Fint, Juraj Čiernik a Ondřej Bábor. „Rolí je v tomto muzikálu asi šedesát, zahrají si v něm také například Lada Bělašková, Vladimír Polák, Roman Harok nebo Libor Olma,“ uvedla mluvčí divadla Viola Kučerová. Režii představení má Lumír Olšovský.

Premiéry Fantoma Londýna budou 16. a 18. května v Divadle Jiřího Myrona. Zkoušky zatím probíhají ve zkušebně.