Veselý: NBA je o hlavě, musím zapracovat na sebevědomí

Chicago - Čtyřmi body a třemi doskoky při porážce v Chicagu zakončil jediný český basketbalista v NBA Jan Veselý druhou sezonu v nejprestižnější lize světa. „Sezona byla těžká, začátek se nám nevydařil a měli jsme spoustu zraněných hráčů. Postupně jsme se ale lepšili, dokázali jsme vyhrát i několik zápasů v řadě. Takže vcelku panuje asi v klubu spokojenost,“ hodnotí.

Jan Veselý hodnotí druhou sezonu V NBA (zdroj: ČT24)

Se svým vytížením v sezoně ale rozhodně spokojen není. „Mohlo to být určitě lepší, ale už na to nemyslím, čeká mě léto a je potřeba se připravit na další sezonu, abych hrál lépe. Chyba byla hlavně v mé hlavě, chybělo mi sebevědomí. Právě na něm musím zapracovat,“ soudí Veselý. Spekulacemi ohledně možné výměny se nezabývá. „S trenérem budu mluvit v pátek a s vedením o víkendu. Budu se snažit poctivě trénovat a uvidíme.“

Veselému v první části sezony citelně chyběl zraněný rozehrávač John Wall. „V první sezoně jsem si zvykl na jeho hru, takže to byl určitě jeden z faktorů. Nemůžu ale svádět svou špatnou hru na absenci rozehrávače. V basketu se zranění občas přihodí, pokud ho chci hrát na takové úrovni, musím být schopen se s tím vyrovnat,“ je přesvědčen Veselý.

Letní program Veselého bude opět velmi nabitý. „V sobotu letím do Česka za rodinou a nabrat síly. V červnu a červenci budu v Los Angeles trénovat a připravovat se na NBA a v srpnu před šampionátem se připojím k reprezentaci,“ vypočítává Veselý.

Největší česká hvězda je připravena pomoci národnímu týmu na mistrovství Evropy. „Mluvil jsem s trenérem i manažerem Zídkem a určitě bych rád reprezentoval. Záleží jen na tom, jak se vyřeší záležitosti okolo mojí pojistky. Ohromně se těším, dlouho jsem v reprezentaci nebyl a bude to pro mě hezké zpestření,“ uzavírá Veselý.