Lyžařská sezóna definitivně končí

Beskydy - O víkendu skončí v Beskydech definitivně zimní sezóna. Naposledy pojede jen sedačková lanovka v areálu na Bílé, kde je stále asi 30 cm upraveného technického sněhu. Podle provozovatele tam ve druhé polovině dubna lyžovali naposledy v roce 1996.

Sandra a Vojtěch přijeli na Bílou ze Studénky. Oba jsou vášnivými lyžaři a zatímco v sezoně čekají na lanovku i půl hodiny, dnes se o ni dělili jen s dalšími 15 nadšenci.

Reportáž Ivy Piskalové (zdroj: ČT24)

Podle provozovatele Ski areálu Bílá byla letos vynikající sezóna. A určitě bude patřit k těm nejdelším v historii areálu. první lyžaře tady přivítali 8. prosince. S těmi posledními se pak většinou loučili kolem 10. dubna. Sníh na svahu drží, i když tady bylo v posledních dnech opravdové jaro. V deset hodin dopoledne se teploměr na horní stanici vyšplhal ještě o tři stupně výš.

Meteorologové sice na víkend předpovídají déšť, na Bílé se ale určitě letos naposledy lyžovat bude.

V pohotovosti jsou i záchranáři. Ti ale končící zimní sezónu v Beskydech tak radostně jako vlekaři nehodnotí. V Beskydech zaznamenali zhruba patnácti procentní nárůst oproti minulému roku. Zasahovali více než pět set krát. Po jedenácti lidech pátrali a třem návštěvníkům hor už pomoct nedokázali. Dva lidé umrzli a jednoho zradilo srdce.

Vydáno pod