Policie v sobotu zadržela 12 fotbalových chuligánů, pomáhali policisté až z Ústí

Ostrava - V souvislosti s fotbalovým utkáním mezi Baníkem a Spartou Praha, které se v sobotu večer hrálo v Ostravě, zajistila policie 12 lidí. Jsou podezřelí z přestupků i trestných činů, mimo jiné z narušování pořádku, poškozování majetku i ublížení na zdraví. Mezi zajištěnými jsou příznivci obou fotbalových klubů. Zraněno bylo několik lidí, zasahovat musela i záchranná zdravotnická služba.

První incident se stal v sobotu kolem 16:00 na vlakovém nádraží v Hranicích na Přerovsku, kde se příznivci Sparty poprali mezi sebou. Poničili také vagon, ve kterém jeli. Policie tam zajistila dva chuligány. Potyčky se odehrály i během ligového zápasu na ostravském stadionu. Příznivci Sparty tam odpalovali pyrotechniku a střetli se s pořadateli. Policejní ředitel řekl, že po utkání na sebe příslušníci obou táborů házeli kameny nebo kusy dřeva.

Policejní mluvčí Gabriela Holčáková uvedla, že na stadionu v sektoru hostí bylo zraněno celkem pět lidí. Tři z nich ošetřili zdravotníci na místě, dva museli být převezeni do nemocnice. Jeden člověk skončil na protialkoholní záchytné stanici. „Jeho dechová zkouška vykázala hodnotu přesahující dvě promile alkoholu,“ uvedla Holčáková. Jeden ze zajištěných je cizinec z Polska. Mluvčí doplnila, že byl také lehce zraněn jeden policista a poškozena dvě služební vozidla. Policisté zatkli i hledaného sedmnáctiletého mladíka, na kterého soud vydal příkaz k zatčení.

„Jednalo se o jedno z největších bezpečnostních opatření za poslední roky. Zúčastnily se ho speciální policejní jednotky z Ústí nad Labem, Prahy, Olomouce nebo Brna. Dohromady při akci zasahovalo téměř 500 policistů,“ řekl Kužel.

Ostravští a sparťanští chuligáni tropili výtržnosti (zdroj: ČT24)
Vydáno pod