ŽIVĚ: Kvitová se hledá, Erraniová rychle vyhrála první set 6:2

Palermo – Silný déšť, jenž skrápěl Palermo již od včerejšího večera, narušil program druhého dne semifinále Fed Cupu mezi českými tenistkami a Italkami. Zápas týmových jedniček Sary Erraniové a Petry Kvitové po několikerém odložení začal s pětihodinovým zpožděním. Před českou tenistkou stojí nelehký úkol, nastupila na kurt za stavu 0:2. Navíc ztratila úvodní sadu 2:6. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

V Palermu od rána prší, zápas Kvitové se odkládá (zdroj: ČT24)

V sicilské metropoli od sobotního pozdního večera pršelo a vytrvalý déšť během noci zhoustl. Kurt byl celou dobu pod plachtou a podle pořadatelů je v dobrém stavu. V případě, že se utkání protáhne, bude se semifinále dohrávat až v pondělí.

Kvitová začala, kde včera skončila s Vinciovou. Opět se snažila hrát útočně, ale hodně chybovala. Erraniové stačila strojově přesná obranná hra k výbornému vstupu do utkání. Své první podání v Palermu dokázala vyhrát světová osmička Kvitová až za stavu 0:5. V dalším se však už dostala do tradičních potíží a první sadu ztratila rychle 2:6.

České tenistky po sobotních úvodních dvouhrách prohrávají 0:2, k postupu tak potřebují vyhrát obě zbylé dvouhry i závěrečnou čtyřhru. V případě, že Kvitová sníží na 1:2, nastoupí k druhému singlu týmové dvojky Roberta Vinciová a Lucie Šafářová. Češky usilují o třetí triumf ve Fed Cupu za sebou.