Prohra se Slavií protáhla trápení Slovácka

Praha – V duelu dvou týmů, z nichž ani jeden nemá zatím zajištěnou záchranu v soutěži, byl k vidění úporný fotbal s šancemi spíš na straně domácích. Ti také získali v první půli vedení díky přesné ráně agilního Karola Kisela. Slovácko po bezzubé první půli zahájilo druhý poločas aktivně, mělo i jasnou gólovou příležitost, překonat Čontofalského se však hostům nepodařilo a Slavia po výhře 1:0 bere všechny tři body.

Slavia šla v dohrávce 24. kola do vedení díky přesné Kiselově trefě z šestadvacáté minuty. Slovenský reprezentant dostal míč po Čonkově přihrávce těsně za hranici šestnáctky, předvedl perfektní zpracování a následně ranou k pravé tyči překonal brankáře Slovácka Melichárka. Ten si sice na balon stihl sáhnout, mimo tři tyče ho však vytlačit nedokázal a Radovi svěřenci šli do vedení.

Ještě před koncem prvního poločasu pak zahrozil po přesném centru Nitranského z pravé strany Skácel – jeho hlavička směřovala do branky, zde se však skvělým způsobem vytáhl Melichárek a šanci sešívaných na zvýšení náskoku zmařil. Do šatny tak oba celky šly za stavu 1:0 pro domácí, který i odpovídal průběhu hry. Slavia několikrát zahrozila, hosté z Uherského Hradiště byli v útoku bezzubí.

Úvod druhé půle překvapivě patřil Slovácku, které několikrát ohrozilo Čontofalského branku. Největší šanci na vyrovnání měl slovenský bek Košút, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně poslal míč vedle. Hosté zde promarnili jasnou šanci na srovnání stavu.

Sestřih a ohlasy zápasu Slavia Praha - Slovácko (zdroj: ČT24)

Aktivní hra a rychlý přechod do útočné fáze však Slovácku nevydržely dlouho, hra se více a více rozkouskovávala a kazily ji nepřesnosti – a to na obou stranách. Zaujal tak snad jen Kiselův pokus z podobné pozice jako u prvního gólu, tentokrát však slovenský středopolař již nemířil tak přesně. O pár minut později byl Kisel znovu v šanci, zradil ho však mokrý trávník v Edenu, na kterém ztratil stabilitu a míč poslal jen neškodně k Melichárkovi.

Závěr zápasu poznamenal ostrý zákrok na Marcela Gecova, po kterém záložník Slavie odkulhal rovnou do kabiny. Čekala se snaha Slovácka o vyrovnání, hosté se však k přímému ohrožení branky ani nedostali – naopak domácí byli v šanci díky chybě Košúta, který ztratil v souboji se Škodou školácky míč. Lob slávistického hráče však skončil jen na vrchní síti.

Na skóre se již nic nezměnilo, a Slavia tak zaslouženě bere tři body, Slovácko naopak nadále trápí záchranářské starosti. V posledních pěti zápasech navíc vstřelilo jen jeden jediný gól.

24. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0) Branka: 26. Kisel. Rozhodčí: K. Hrubeš - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Hubáček, Bortel - Haša, Košút. Diváci: 5 449. 

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Hubáček, Čonka - Vošahlík, Petrák, Gecov (88. Zmrhal), Skácel (72. Juhar) - Kisel (89. Fenin) - Škoda. Trenér: Rada.

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Mezlík (39. Trousil), Košút, Kubáň - Hlúpik, Hofmann (77. Šumulikoski), Daníček, Volešák - Kerbr - Haša (65. Kovář). Trenér: Habanec.

Petr Rada: „Pro nás je vítězství velice důležité po prohře na Spartě. Máme třicet bodů a teď sobotu chceme uspět v Příbrami. Věřím, že nás tři body uklidnily a teď už by na nás neměla ležet taková tíha, že potřebujeme ještě bodovat. Ale samozřejmě chceme vyhrát i zbývající zápasy.“

Svatopluk Habanec: „Bijeme na poplach, protože máme před sebou šest zápasů a teď se ukáže, zda na ligu máme. Já jsem stoprocentně přesvědčen, že na to máme, ale musíme porazit České Budějovice a už nemůžeme ztratit doma žádné body.“

Vydáno pod