Brněnská Mantila vládne české estetické gymnastice

Brno - Republikový titul v estetické gymnastice dál zůstává v Brně. Na mistrovství o tom rozhodly reprezentantky pořádající Mantily. Ty národní šampionát v mladém a elegantním sportu využily hlavně jako přípravu na mezinárodní závody.

Křehké dívky brněnské Mantily vládnou české estetické gymnastice železnou rukou už několik let. Družstvo, které má ve svém středu bývalé reprezentantky v moderní gymnastice, i letos překonalo konkurentky především díky vysoké technické hodnotě své sestavy. „Letos se o republikový titul utkala sice jen tři družstva, ale holky z Velkého Týnce nám byly velkou konkurencí. Podle mě mají lepší umělecký dojem než my, na tom musíme ještě zapracovat,“ je si vědoma rezerv reprezentantka brněnské Mantily Kateřina Dlabačová.

Rozhovor s Barborou Dopplerovou a Kateřinou Dlabačovou (zdroj: ČT24)


České mistryně jako jediné obdržely od rozhodčích za druhé provedení své sestavy známku 17, vrchol letošní sezóny je teprve čeká. Za čtrnáct dní chtějí v Barceloně vylepšit své zatím nejlepší umístění ve finále Světového poháru, kterým je páté místo. „Pro nás je velmi těžké se v mezinárodní konkurenci prosadit, trénujeme jen třikrát týdně a i ty podmínky v České republice se od ostatních evropských zemí dost liší,“ řekla opora Mantily Barbora Dopplerová.

Rozhovor s Kristýnou Janečkovou (zdroj: ČT24)

V červnu pak budou reprezentantky brněnského klubu usilovat o historický úspěch pro českou estetickou gymnastiku dokonce v kolébce tohoto mladého sportu. Ve Finsku bude chtít na světovém šampionátu Mantila stejně jako vloni postoupit do finále. 

No comment: sestavy TJ Sokol Velký Týnec a SK MG Mantila Brno (zdroj: ČT24)