Prostějovské volejbalistky porazily Olymp a mají pátý titul v řadě

Praha - Volejbalistky Prostějova získaly pátý domácí mistrovský titul za sebou. Tým trenéra Miroslava Čady zdolal ve třetím finále pražský Olymp na jeho palubovce jasně 3:0 na sety a výhrou 3:0 na zápasy splnil roli favorita.

Prostějovské suverénky vyhrály oba domácí duely, i když v tom druhém zdolaly mladý pražský celek až v tie-breaku. Třetí utkání už zápletku nepřineslo.

„Olymp u nás hrál lépe než teď doma. Naše forma gradovala v posledním utkání, tím to bylo pro nás snazší,“ řekl prostějovský kouč Čadai. Naznačil, že pro příští sezonu plánuje změny v sestavě. „Chceme, abychom byli v lepší formě než v uplynulé sezoně. Cílem bude postup ze skupiny Ligy mistrů,“ dodal.

Olymp začal doma odhodlaně a bez respektu a odskočil do tříbodového vedení, ale pak přišly chyby. Celkem jich v úvodním setu domácí udělaly devět, z toho pět po zkažených servisech. „Solíme to naplno, nechceme jen přehazovat buchty a snažíme se jet, co to jde, ale chyb bylo příliš,“ litovala domácí kapitánka Andrea Sládková.

Ve druhém setu vedl Olymp dokonce už 6:2 a do stavu 12:9 si udržoval náskok tří bodů. Pak opět přišly chyby na podání a projevily zkušenosti Prostějova. Jeho hráčky zpřesnily nahrávku i útok a vývoj opět otočily. „V koncovkách jsme se vždy zlepšily, ale holky Olympu hrály dobře,“ chválila blokařka Prostějova Andrea Kossányiová.

Rozjeté hráčky Prostějova ve třetím setu už jasně kráčely za triumfem a jednoznačně Olymp přehrály. Dominovaly nad sítí i v obraně a zápas rychle ukončily.

„Ve druhém utkání jsme Prostějov vystrašili a sem přijel nabuzený. Nenašli jsme žádnou protizbraň, abychom jim mohli konkurovat,“ řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč a přál si, aby mladý tým vydržel pohromadě. „Pokud by to vyšlo, což se deset let nestalo, tak by Olymp mohl v budoucnu sahat na nejvyšší mety,“ řekl Mitáč.

Finále play-off volejbalové extraligy žen - 3. zápas:

Olymp Praha - Agel Prostějov 0:3 (-20, -22, -14), konečný stav série 0:3.