Lvíčátům vystřelil výhru nad Slovenskem Kunc ze Zbrojovky

Brno - Fotbalová reprezentační jednadvacítka včera dokázala v Kroměříži zvítězit nad Slovenskem 1:0. Velký podíl na první výhře nově formovaného výběru Lvíčat měla i čtveřice hráčů z regionu. Příprava mladého výběru směřuje k domácímu mistrovství Evropy v roce 2015.

Při sledování adeptů na evropský šampionát trenér Dovalil jižní Moravu zřejmě nevynechá. O vítězný gól v zápase se Slovenskem se postaralo duo brněnské Zbrojovky - Buchtově střílenému centru šikovně nastavil nohu Tomáš Kunc a míč nečekaně doplachtil až do brány. „V prvním poločase nám to s Petrem Buchtou šlapalo parádně. My jsme nevěděli, co čekat od ostatních kluků, protože se nás sešlo hned šestnáct nováčků. Myslím, že jsme se ale trenérovi ukázali v dobrém světle a snad nás pozve i na příští reprezentační sraz,“ doufal po zápase hráč juniorky Zbrojovky Tomáš Kunc.

Rozhovor s Tomášem Kuncem (zdroj: ČT24)

V utkání dostala šanci i dvojice fotbalistů Slovácka. Svým aktivním výkonem zaujal hlavně nejlepší střelec juniorské ligy Roman Haša a víc než půlhodiny pobyl na hřišti i Tomáš Jeleček. „Kluci svou šanci využili a většina se předvedla sympatickým výkonem. Nechci nikoho vyzdvihovat, ale třeba Haša, který nastoupil jen na dvacet minut v druhé půli, si vytvořil několik slibných šancí,“ byl s výkonem i regionálních hráčů spokojený trenér Jakub Dovalil. 

Rozhovor s trenérem Jakubem Dovalilem (zdroj: ČT24)

Lvíčata tak v novém cyklu dokázala po třech remízách poprvé zvítězit a přípravný zápas se Slovenskem trenérům ukázal, že hráči z juniorské ligy nemusí být jen nouzovou variantou.

ČR - Slovensko 1:0 (1:0)

Branka: 24. Kunc. Rozhodčí: Matějek - Nádvorník, Pelikán. ŽK: Habusta (ČR). Diváci: 1 350.

ČR: Reichl - Buchta (46. Krátký), Svozil, Jeřábek, Hanousek (57. Jeleček) - Kunc (46. Mikula), Nešický, Habusta, Jirásek (57. Kyndl), Končal (46. Tusjak) - Vondráček (68. Haša). Trenér: Dovalil.

Slovensko: Rusov (67. Hipp) - Lobotka (76. Ondrek) , Gyömber, Ambra (46. Janec), Mazáň (46. Hudák) - Mészaros (46. Szabo), Bukata (76. Škvarka), Paur, Hrošovský, Vojtuš - Oršula. Trenér: Galád.