Skončilo mistrovství České republiky v badmintonu hráčů do sedmnácti let

Moravskoslezský kraj - Úspěchem pro badmintonisty z Moravskoslezského kraje skončilo mistrovství České republiky hráčů do 17 let, které se uskutečnilo v Orlové. Po šesti medailích vybojovali hráči klubu Klimkovic i pořádajícího oddílu z Orlové. Staly se tak nejúspěšnějšími týmy na celém mistrovství.

Zlatou medaili pro Klimkovice vybojovala v singlu dívek Dominika Budzelová, která ve finále porazila Magdalénu  Lajdovou z Prahy 2:1 na sety. Další nejcennější kov získal pro lázeňské městečko v mixu Filip Budzel, který společně s pražskou hráčkou Ivanou Maxovou porazili 2:1 na sety dvojici Lukáš Holub, Pavla Drapáčová. Domácí oddíl z Orlové se zlata nedočkal, jeho dva zástupci Matěj Klupa a Pavla Drapáčová vybojovali shodně jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Nejblíže k zisku titulu měl Matěj Klupa ve čtyřhře, kdy domácí badmintonista společně s klimkovickým Filipem Budzelem podlehli těsně dvojici Lukáš Holub, David Stejskal.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)

Všechna klání bedlivě sledoval reprezentační trenér mládeže Petr Koukal starší. S výkony mladých badmintonistů však spokojen příliš nebyl.

Špičkový badminton se do Orlové vrátí na podzim, kdy ve sportovní hale místního gymnázia proběhne už tradičně mezinárodní mistrovství České republiky juniorů.