Hasičské soutěže v Bělovsi

Na dětském dopravním hřišti v Bělovsi se v sobotou 27. 4. 2013 odehrál XI. ročník pohárové soutěže kolektivů mladých hasičů „Memoriál Jirky Beka“ v disciplínách CTIF - družstev starších a mladších žáků - (požární útok dle pravidel CTIF, štafeta na 400 m dle pravidel CTIF) a IV. ročník pohárové soutěže jednotlivců - dorostenců a dorostenek  „Běloveský kilo“ (běh na 100 m s překážkami).

Memoriálu se zúčastnilo 12 družstev mladších a 16 družstev starších žáků. V kategorii mladších žáků zvítězily děti z SDH Nohořany, jako druhé skončily děti z SDH Provoz a třetí děti z SDH Bohdašín. V kategorii starších si medaile, poháry a věcné ceny sponzorů za 1. místo odnesl domácí SDH Běloves, 2. místo obsadil oddíl mladých hasičů z SDH Zvole a 3. místo oddíl MH z SDH Bohdašín.

Memoriál Jirky Beka
Zdroj: ČT24/Jiří Polák

Před zahájením soutěže přišel děti podpořit starosta města Náchoda Jan Birke, který se účastnil i slavnostního vyhlášení a předání cen vítězným družstvům.


Běloveskýho kila se zúčastnilo 16 dorostenců a 14 dorostenek. Z dorostenců se na 1. místě umístil Patrik Kligl (SDH Běloves), na 2. místě Lukáš Hejzlar (SDH Stolín) a 3. příčku obsadil Tomáš Bernard (SDH Běloves). Z dorostenek zvítězila Michaela Vondrová (SDH Stolín). Druhé místo obsadila Barbora Punarová (SDH Běloves) a krásné třetí místo obsadila Michaela Vajsarová (SDH Česká Metuje). Starosta OSH Náchod p. Ivan Kraus předal vítězům poháry, medaile, diplomy a věcné ceny sponzorů.


Kompletní výsledky obou soutěží, fotografie a další informace naleznete na webových stránkách SDH Běloves. 

Jiří Polák, SDH Běloves