Skupina Citron absolvovala poslední koncert svého jarního turné

Ostrava - Plné sály, publikum několika generací a připomínka dávné slávy - i tak by se dalo popsat turné dnes už legendární skupiny Citron. Nedávno se členové kapely naposledy rozloučili s dlouholetým zpěvákem Standou Hranickým. Vzpomínali na něj i na včerejším posledním koncertu jarního turné v Ostravě, které absolvovali už s novým zpěvákem. Fanoušků má Citron, jak se ukázalo, pořád hodně.

Jaroslav Jedlička poslouchá Citron už od svých dvanácti let, a přestože dnes je už otcem spořádané rodiny, na mladá metalová léta nikdy nezapomněl.

Doma má kompletní diskografii Citronu včetně těch vzácnějších desek. „Mám i jejich úplně první desku, která vyšla jen v Anglii. Ta v Česku vůbec nevyšla, protože byla zakázaná kvůli textům Pavla Vrby,“ uvedl Jaroslav Jedlička. Dnes je skalním členem fanklubu a stará se kapele i o webové stránky.

Reportáž Tomáše Vzorka (zdroj: ČT24)

Na koncert se netěšili jen fanoušci, ale i členové kapely. Ne náhodou celé turné sedmi koncertů končilo v Ostravě, odkud skupina pochází.

Dopadl nad očekávání dobře, přišly spousty fanoušků.

Fanoušci i členové kapely v půli koncertu zavzpomínali na nedávno zesnulého zpěváka Standu Hranického. Jeho děti pak symbolicky předaly mikrofon jako štafetu staronovému zpěvákovi Fanymu Michalíkovi, který s Citronem zpíval na začátku devadesátých let.

Publikum na koncertech Citronu mělo neobvyklé složení – od šedovlasých pánů až po teenagery. A všude bylo vyprodáno.

Úspěch celého turné překvapil nejen členy kapely, ale i organizátory a už teď plánují další koncerty, pravděpodobně hned na podzim.