V brněnských Kohoutovicích hořel byt. Škoda je 1,5 milionu korun

Brno - V brněnské městské části Kohoutovice dnes vyhořel byt. Požár silně poškodil i čtyři další byty v domě na ulici Glinkova. Záchranáři převezli jednoho popáleného muže do nemocnice, další tři obyvatelé se nadýchali zplodin. Někteří lidé se museli ubytovat u známých a příbuzných. Nikdo si však nazažádal o náhradní bydlení.

Podle starosty Kohoutovic Petra Šafaříka (ČSSD) je předběžná škoda zhruba 1,5 milionu korun. Nejméně čtyři byty čeká kompletní rekonstrukce. Hasiči dostali informace o požáru o půl sedmé večer, oheň lokalizovali asi ve čtvrt na osm. S plameny ve 4. patře panelového domu bojovaly celkem čtyři hasičské jednotky.

Osmatřicetiletý muž, který se v bytě snažil oheň hasit malým hydrantem, skončil s popáleninami v nemocnici. Zdravotníci se také museli postarat o jednadevadesátiletou obyvatelku domu, která se pravděpodobně nadýchala zplodin. „Některé části domu jsou úplně promočené. Statika narušená není, nyní v domě funguje plyn, ale elektřina ne,“ uvedl Šafařík. Po uhašení museli požárníci ještě odčerpat vodu z výtahové šachty. Přesnou příčinu požáru budou policisté teprve vyšetřovat.

Vydáno pod