Nešťastník Vomáčka: K rozhodčím se nevyjadřuji. Prohráli jsme mojí chybou

Brno - Zkušený ostravský stoper Benjamin Vomáčka byl smolařem ligové dohrávky v Brně. Po jeho chybě v konci zápasu domácí tým dokonal obrat na 2:1. Vomáčkovi před rozhodujícím gólem unikl po levé straně útočník Petr Švancara a přesně přihrál Michalu Škodovi.

„Kdybych to nepokazil tou hrubkou před koncem zápasu, tak jsme si z Brna bod odvezli,“ litoval třiatřicetiletý Vomáčka osudového zaváhání, po kterém si Baník zkomplikoval cestu k záchraně.

Přitom Vomáčka zejména v prvním poločase skvěle dirigoval ostravskou defenzivu a domácí fotbalisté se nedostali do vážnější střelecké šance. Po změně stran se obraz hry změnil, ostravští zadáci nevěděli kam dříve skočit a chyby byly důsledkem přetížené obrany.

„Brňané měli tlak, kterému jsme dlouho úspěšně odolávali. Chybou bylo, že náš výkon byl hodně pasivní. Dopředu jsme moc nehráli. Navíc jsme nezískávali odražené míče. Ani v útoku, ani v zadních řadách. Dostali jsme se pod velký tlak. My jsme si naopak ve druhém poločase vážnější šanci kromě několika náznaků nevytvořili,“ poukázal Vomáčka na příčiny porážky.

Ostravští fanoušci cítili křivdu, když rozhodčí Proske v prvním poločase po faulu obránce Buchty na pronikajícího Baroše nenařídil pokutový kop. „K rozhodčímu se nebudu vyjadřovat. Jsem tady od toho, abych hrál. A kvůli mojí chybě jsme prohráli,“ konstatoval Vomáčka. „Do konce ligy ještě zbývá pět kol. Vítězstvím bychom si zřejmě pomohli, ale bohužel se nám to nepodařilo. Proto teď musíme porazit v příštím kole Příbram,“ uzavřel.

Vydáno pod