Na Velké ceně Ostravy v plavání padaly rekordy

Ostrava - Kompletní česká plavecká špička soutěžila na Velké ceně Ostravy, která byla zároveň druhým kolem Českého poháru. Při závodech v padesátimetrovém bazénu padly také tři rekordy mítinku.

Dva ze tří rekordů mítinku padly na nejkratších padesátimetrových tratích. Jako první se mezi rekordmany zapsal Petr Bartůněk z chemičky Ústí, který padesátku prsa zaplaval za 28,96 sekundy a o šest setin tak zlepšil starý rekord Daniela Málka.

Reportáž Rostislava Hellemanna (zdroj: ČT24)

Hned po něm přepisovala rekordní tabulky Velké ceny také Petra Chocová z České Lípy. Na stejné trati vylepšila své předchozí maximum téměř o tři desetiny, a to na novou hodnotu 31,68 sekundy.

Největší hvězdou ostravské Velké ceny byla nejlepší plavkyně loňského roku Simona Baumrtová z Chomutova. Několikanásobná medailistka mistrovství Evropy a desátá z olympiády v Londýně plavala pouze svou hlavní disciplínu znak a dvousetmetrovou trať zvládla v Ostravě za 2 minuty 10,19 sekundy, což byl nový rekord mítinku a znamenal stejně jako u Bartůňka celkové prvenství na Velké ceně Ostravy.