Recesisté oslavili v Třemošnici První máj

Stalo se již tradicí, že po sedmé se v Třemošnici na náměstí schází recesisté a jejich příznivci, aby společně oslavili Svátek práce. K prvomájovému průvodu neodmyslitelně patří alegorické vozy vyzdobené vlajkami spřátelených států a politickými transparenty.

Zábavná a kulturní show se zde již koná po sedmé. Na náměstí bylo přistaveno na více než 20 alegorických vozů.

Přítomní návštěvníci si mohli prohlédnou vojenskou techniku z dob hlubokého socialismu, vojenskou raketu, bez které by nebyl mír. Občané a děti si mohli prohlédnout traktory a zemědělskou techniku z padesátých let, motorky a motocykly.

Na náměstí také přijela Veřejná bezpečnost, která doprovodila státní a vládní delegaci, vedenou Davidem Rathem.

Po prohlídce dobové techniky a následném rozdání transparentů a vlajek spřátelených národů se prvomájový průvod vydal do ulic města.

Již při srazu a také v průvodu zněly historické písně z hlubokého socialismu, jako je Kupředu levá, Píseň práce, Internacionála, nesměla chybět ruská hymna a mnoho dalších politických a socialistických písní.

Na závěr prvomájových oslav byla akce zakončena projevem Davidem Rathem, alias Miroslav Šindelář. Při projevu David Rath obhajoval své krabicové víno s finanční odměnou. Došlo také k odměnění pracovníků polní květinou.

Poté na pódium vystoupil člen Veřejné bezpečnosti a zatkl Davida Ratha. Následně v poutech SNB byl za aplausu odvezen do basy. Na místě bylo bohaté občerstvení, k poslechu a k tanci zde hrála hudba. Tomu všem přispělo i dobré počasí. 

Pavel Kalina, Třemošnice