Dostihový areál Dvorska otevřel své brány

Brno - Na jižní Moravě začala dostihová sezóna. Na závodišti Dvorska se žokejové představili v osmi rovinových a překážkových dostizích. Termínová listina slibuje pro letošní rok oproti minulým sezónám hned čtyři závodní dny.

Po sedmi měsících rozezvučel brněnský jezdecký areál Dvorska dusot kopyt závodních koní. V sedle se ukázali elitní domácí žokejové jako Andrés, Kašný nebo Šafář. V letošní sezóně chce ale jihomoravské závodiště přilákat i zahraniční hvězdy. To se povedlo už na V. ročníku Jarní brněnské steeplechase, kde se sedmiletým valachem Esem triumfoval francouzský žokej Thomas Boyer.

No comment: Jarní brněnská steeplechase (zdroj: ČT24)

Hnědák Eso dokázal získat už šesté vítězství, poprvé ale vyhrál dostih s těžkými skoky a zkompletoval tak hattrick v základních disciplínách, tedy steeplechase, rovina a proutěné překážky. Pro trenéra Esa Grzegorze Wroblewskiho to ale nebylo jediné vítězství, ve druhé steeplechase dominoval další jeho svěřenec Blesk.

První dostihový den sezóny na jižní Moravě byl úspěšný i pro žokeje Jiřího Chaloupku, který si doběhl hned pro dvě vítězství. To cennější získal v rovinovém vrcholu dne, a to Jarní moravské míli, kdy svým soupeřům ukázal s šestiletou hnědkou Cincér v cíli záda o několik délek.

Rozhovor s Jiřím Chaloupkou a trenérem Janem Podhányim (zdroj: ČT24)

Dvorska ještě letos otevře své brány milovníkům závodních koní třikrát. Červnový a dva zářijové termíny nabídnou celkem dvacet čtyři rovinových a překážkových dostihů. Pořadatelé slibují ještě lepší obsazení než vloni, změn se dočkala také bezpečnostní opatření na dráze, kdy železnou vnitřní bariéru vystřídala modernější plachtová. 

Termíny konání dostihů na závodišti BRNO-DVORSKA.                         

Sobota    27. 4. 2013

Sobota    29. 6. 2013

Sobota    7. 9. 2013

Sobota    28. 9. 2013