Majitel domu v Přednádraží podal trestní oznámení na nájemníky

Ostrava – Majitel domů v ostravském Přednádraží Oldřich Roztočil podal trestní oznámení na obyvatele, kteří tam žijí v jediném dosud obyvatelném domě. Lhůta pro vystěhování vypršela páteční 17. hodinou, v domě ale dále zůstává asi 30 lidí, kteří odejít odmítají.

Sám majitel domu přitom před několika dny s těmito lidmi podepsal nové smlouvy, ovšem nepodařilo se mu změnit stanovisko stavebního úřadu. Dům je tak dále vedený jako tzv. jiná stavba, což znamená, že není určen k bydlení.  

„Na policii jsem podal v pátek v 18 hodin trestní oznámení, protože jednak nechci, aby v tom domě bydleli, a jednak tam bydlet ani nesmí, protože to je zakázáno. Policie mi řekla, ať dodám dokumenty, že tam ti lidé být nesmí,“ uvedl majitel Oldřich Roztočil.  

Ilustrační foto
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Policie potvrdila přijetí trestního oznámení. „Věc není v této chvíli právně kvalifikována. Oznamovatel byl vyzván, aby doložil určité informace. Policie bude shromažďovat informace a pak bude postupovat v souladu se zákonem,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.