Ostravským televizním studiem prošlo 2,5 tisíce návštěvníků

Ostrava - Šedesáté výročí zahájení televizního vysílání oslavila Česká televize se svými diváky na Dni otevřených dveří, na němž se společně podílela studia v Praze, Brně i Ostravě. Jednotlivými pracovišti ostravského studia prošlo 2,5 tisíce lidí. Dalších, kteří procházku studiem tentokrát vynechali a využili program na nádvoří, bylo odhadem 500. Celkově tedy uvádíme účast tři tisíce návštěvníků.

Lidem, kteří přišli na Den otevřených dveří v Ostravě, jsme nabídli procházku studiem, autogramiády s populárními osobnostmi, výstavu kostýmů, prohlídku přenosového vozu a různé hry pro děti. Velký zájem byl o stánek s televizními suvenýry a knihami Edice ČT.

Uvnitř budovy bylo k vidění zpravodajské studio a studio, ze kterého se vysílá Dobré ráno, Sama doma a pořad Na stopě. Dále pak dvě režie, střižny, redakce zpravodajství a další ukázky specializovaných televizních pracovišť.

Technika, kterou ostravské studio disponuje, zajímala především mužské návštěvníky, ženám jsme se zavděčili výstavou pohádkových kostýmů, děti zaujala možnost vyzkoušet si čtecí zařízení nebo klíčování.


Na autogramiádách před budovou se se svými diváky a obdivovateli setkali moderátoři Dobrého rána Gabriela Juránková, Jan Souček a Vendulka Fialová. Oblíbení Šikulové Jana Zajacová a Ivo Marták. Události v regionech zastupovali Helena Dohnalová, Martin Musial a Iva Kubanková. Nejvíc zájemců o autogram nebo fotografii se seběhlo, když v pravé poledne přišel Martin Dejdar, který v Ostravě moderuje Zlatý časy a prováděl seriálem Tajemství železnic, srovnatelnou oblibu prokazovali sběratelé autogramů také Tomáši Kočkovi, kterého znají především jako průvodce po národních parcích v seriálu Divočina bez hranic.


Televizní narozeniny jsme oslavili ve velkém. Nejbližší „kulatá“ oslava vypukne za dva roky, kdy svou šedesátku připomene nejstarší regionální studio České televize, kterým je právě ostravská televize.