Olomouc chce být třetí, Teplice potřebují body k záchraně

Olomouc - Dohrávka 26. kola první fotbalové ligy nabídne souboj, který má velký vliv na boje v obou patrech tabulky. Zatímco Sigma Olomouc potřebuje doma zvítězit, aby se udržela bodově na rovno s Libercem v boji o třetí příčku, Teplice zas potřebují vyhrát, aby se dostaly ze sestupového pásma. Přímý přenos sledujte od 19:00 na ČT Sport a našem webu.

Oba celky navíc hrají o zlomení nelichotivé série. Sigma čeká na vítězství už sedm soutěžních zápasů. „Pro nás je důležité, abychom zapomněli na špatný duben a v květnu se pokusili nasbírat nějaké body a zvládnout závěr. Po dvou posledních remízách potřebujeme doma naplno zabodovat, jestliže se chceme udržet ve hře o třetí místo,“ řekl trenér Olomouce Roman Pivarník. „Tabulka je rozdělená tak, že půlka mužstev na spodku hraje o záchranu a tři čtyři mužstva hrají o třetí místo, takže se střetnou týmy, kterým jde o dost,“ dodal.

Teplice na hřišti soupeře uspěly naplno naposledy před více než rokem a 15 zápasy. Po poslední domácí porážce S Hradcem Králové však potřebují toto prokletí zlomit, jelikož tři z pěti závěrečných zápasů hrají právě venku.

Olomouc - Teplice
Zdroj: Luděk Peřina/ČTK

„Naše situace je velmi vážná, protože jsme nepočítali s minulou porážkou s Hradcem Králové. Bohužel se stalo, ale musíme hrát dál a budeme bojovat až do konce. Teď potřebujeme bodovat všude, tedy i v Olomouci,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Na Hané se však Teplicím dlouhodobě nedaří a naposledy tam vyhrály před 10 lety. Posledních pět zápasů prohrály s celkovým skóre 3:13. „Teď se navíc Sigmě také nedaří, tak to proti nám bude chtít zlomit. Pokud se nám ale podaří delší dobu udržet bezbrankový stav, mohli by domácí znervóznět a pak bychom měli šanci,“ plánuje defenzivní univerzál Teplic Milan Matula, který se s Antonínem Rosou vrací do sestavy po karetním trestu. Naopak Olomouci bude kvůli kartám chybět kapitán Aleš Škerle.