Mrtvý na chmelnici na Olomoucku: Znalci našli stopy násilí

Olomouc – Policisté zjišťují okolnosti smrti jednapadesátiletého muže z Velkého Týnce na Olomoucku, jehož tělo objevili na počátku dubna nedaleko chmelnice mezi obcemi Velká Bystřice a Svésedlice. Olomoucká policejní mluvčí Marie Štěrbáková informovala, že znalci našli na jeho tělo stopy násilí.

„Někdo se na něm násilí dopustil, zatím však není jisté, jestli to vedlo k jeho smrti,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž zemřel den poté, co přijel sanitkou z nemocnice, kde byl na vyšetření, do místa svého bydliště Velkého Týnce. Řidič sanitky uvedl, že pacient se nechal 6. dubna vysadit v jedné ulici v obci. Domů však nedošel. Díky svědkům, kteří se přihlásili na předchozí policejní výzvu, je trochu jasnější, kudy muž chodil.

„V neděli kolem třetí ráno ho svědci viděli v obci Čechovice,“ uvedla policejní mluvčí. Jak se dostal z Čechovic do Velké Bystřice, kde byl nalezen už mrtvý, to zatím není jasné. Proto policie vyzývá další případné svědky jeho nedělního pohybu. „Muž byl pravděpodobně dosti zmatený, několik hodin se zřejmě potuloval po okolí,“ doplnila Stěrbáková. Shrnula, že policisté vyšetřují mužovu smrt jako podezřelé úmrtí.

Vydáno pod