Ragbyová extraliga pokračovala soubojem Havířova s Tatrou Smíchov

Havířov - Ve dvanáctém kole ragbyové extraligy přivítali hráči Havířova vedoucí celek nejvyšší soutěže Tatru Smíchov. Rozdíl v současné výkonnosti obou týmů se projevil v plné míře. Domácí si z utkání odnesli výraznou prohru 5:55.

Souboj posledního celku tabulky, aktuálně ohroženého sestupem s vedoucí Tatrou, byl od prvních minut jednoznačnou záležitostí. Slezany oslabilo zranění několika klíčových hráčů. Do útočné formace tak musel nastoupit rojník Michal Fric a také netrénující junior Martin Pieter. Obrana Havířova nestíhala likvidovat lavinovité útoky smíchovských v černých dresech a skóre už v první půli hrozivě narůstalo. Výkon týmu jen místy připomínal loňské úspěšné tažení a k vidění byla hra plná chyb, které zjevně pramenily více z rezignace než ze ztráty ragbyového umění.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)

Jedinou úspěšnou pětku položil v šedesáté osmé minutě Martin Olšanský, to ale bylo ze strany Havířova vše. Domácí podlehli Tatře Smíchov 5:55 a dvě kola před koncem soutěže zbývá Slezanům už jen teoretická naděje na záchranu extraligy.