Nový trenér Olomouce Kotůlek nevzdává boj o třetí místo

Olomouc - U olomouckých fotbalistů po dnešní domácí prohře 0:2 s Teplicemi skončil trenér Roman Pivarník - čtvrté mužstvo ligové tabulky nyní povede dosavadní asistent Martin Kotůlek. Nový trenér nevzdává boj o třetí místo, znamenající účast v předkole Evropské ligy. Sigma se po sérii neúspěchů propadla tři body za Liberec, nástupce a dosavadní asistent odvolaného kouče Pivarníka ale věří, že Hanáci ztrátu v posledních čtyřech kolech sezony smažou.

Kotůlek z pozice asistenta povýšil na hlavního kouče poté, co Olomouc v pondělí prohrála s Teplicemi 0:2. Připustil, že ho to překvapilo. „Změna pro nás byla nečekaná, pro oba, pro mě i pro Romana. Přišlo to hned po zápase. Byl jsem trošku zaskočený, že to bylo tak rychle,“ prohlásil Kotůlek. Do týmu chce po sérii šesti ligových utkání bez výhry a vyřazení v Poháru České pošty vrátit pohodu.

Martin Kotůlek:

„Na extra velké změny asi nebude prostor. Je málo času, hrajeme už v sobotu, máme na to tři dny. Musíme dát tým nějak do kupy, zkusit hráče trošku uvolnit, aby tam nebylo tolik stresu a naopak více sebevědomí, abychom si více věřili. Na tom bychom chtěli zapracovat.“

Motivaci uspět s týmem při své premiéře v roli hlavního trenéra v první lize má o to větší, že za Sigmu dlouhá léta hrával. „V Sigmě jsem hrál dvanáct let, teď tady jako trenér působím už osmým rokem. Samozřejmě mi záleží na tom, aby Sigma hrála dobrý fotbal,“ uvedl Kotůlek.

Hráči věří, že změna na trenérském postu týmu pomůže. „Pro kabinu je vždycky taková změna nepříjemná, zvlášť když to přijde na konci sezony. Budeme se snažit, aby to byl ten potřebný impulz, aby to mužstvo nakoplo,“ řekl kapitán Aleš Škerle. „Doufejme, že to přinese to, co má, budeme se snažit v posledních čtyřech kolech uhrát co nejvíce bodů,“ dodal.

Novým trenérem fotbalové Olomouce se stal Martin Kotůlek (zdroj: ČT24)

Šestačtyřicetiletý Pivarník vedl Olomouc od začátku sezony a hned v červenci s ní získal český Superpohár. Na slibný úvod ale na jaře nedokázal navázat. Bývalý kouč Jihlavy z celkem šestadvaceti ligových utkání na lavičce Hanáků dosáhl 11 výher, osmi remíz a sedmi porážek.

O tři roky mladšího Kotůlka čeká premiéra v roli hlavního trenéra v první lize. Bývalý obránce během bohaté kariéry odehrál za Olomouc, Opavu a Brno 412 ligových utkání. Osminásobný reprezentant a stříbrný medailista z mistrovství Evropy 1996 po skončení hráčské kariéry byl v Sigmě od roku 2008 asistentem, krátce vedl i B-tým.

V této sezoně fotbalové ligy se změnilo obsazení trenérského postu hned dvakrát v Příbrami a v Českých Budějovicích, jednou pak v Mladé Boleslavi, Teplicích, Ostravě, Slovácku, Brně, Hradci Králové, na začátku minulého týdne v pražské Slavii a v neděli v Jablonci.