Olomouc hostila 42. ročník Velké ceny města Olomouce

Olomouc - O splnění limitů na letošní mistrovství světa v Moskvě se na 42. ročníku Velké ceny města Olomouce pokoušeli atleti z celé České republiky. Největším lákadlem královny sportu byl na atletickém stadionu vrh koulí, kterého se zúčastnil aktuálně třetí muž světových tabulek Ladislav Prášil.

Odchovanec olomoucké atletiky, který ale už závodí za pražskou Duklu, poslal svou kouli nejdále během soustředění v Jihoafrické republice. Na mítinku v Potchefstroomu mu rozhodčí naměřili 21 metrů a 47 centimetrů. Přes 21 metrovou hranici chtěl své náčiní poslat i v Olomouci. To se Prášilovi však nepovedlo. I tak závod vyhrál vrhem dlouhým 20 metrů a 59 centimetrů. Druhý skončil s výkonem 20 metrů a 14 centimetrů brněnský Martin Stašek.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Zajímavou podívanou měl nabídnout i mužský oštěp. Od svěřenců Jana Železného Jakuba Vadlejcha a Petra Frydrycha se očekávaly hody přes 80 metrů. To se však nestalo. Nejblíže měl k této hranici Petr Frydrych, který svůj oštěp poslal do vzdálenosti 77 metru a 82 centimetru a závod vyhrál.

Žádnému z atletů se na mítinku v Olomouci nepodařilo splnit limit na letošní mistrovství světa. To proběhne v polovině srpna v Moskvě.