Ragbisté Havířova nedorazili k zápasu a ovlivnili tím boj o play-off

Praha - Skandálním způsobem zasáhli ragbisté Havířova do bojů o play-off v KB extralize. Tím, že kvůli údajně nedostatečnému počtu hráčů nedorazili k sobotnímu zápasu předposledního kola základní části na Spartě Praha, „darovali“ soupeři kontumační vítězství 100:0. Zároveň však uškodili přímým soupeřům Sparty o postup do semifinále Slavii Praha a Mountfieldu Říčany, obhájci titulu.

Již s předstihem si první místo v tabulce zajistila Tatra Smichov, stejně jako Praga Praha a Dragon Brno postup do play-off. O poslední čtvrté, zatím volné místo, se měly v posledním kole na dálku bojovat Říčany, Slavia a Sparta. Neregulérním zásahem Havířova získala Sparta obrovskou převahu ve skóre. Sparta má nyní plus 144, Slavia mínus jedna a Říčany mínus 19.

V posledním kole hostí Říčany Brno a v Praze se odehraje derby „S“ Slavia - Sparta. Pokud by Říčany a Slavia vyhrály a získaly po pěti bodech, dotáhly by se bodově na Spartu. Rozhodovalo by skóre.

„Náš postup je už zřejmě jen v oblasti teorie,“ poznamenal prezident Mountfieldu Říčany David Frydrych, který zároveň jako předseda sportovně-technické komise České rugbyové unie objasnil potrestání Havířova: „Kromě kontumační prohry 0:100, přišel také o dvanáct bodů v tabulce.“ 

Poslední 14. kolo záskladní části KB extraligy se hraje v sobotu 18. května, všechny zápasy mají shodný začátek ve 14.00 hodin.