Jičín je po výhře nad Hranicemi poprvé mistrem ligy

Jičín - Házenkáři Jičína slaví dvě kola před koncem extraligové sezony historický mistrovský titul. Vůbec první medaili do klubové sbírky si pojistili domácím vítězstvím nad třetím týmem tabulky a vítězem letošního Českého poháru Hranicemi 25:20.

Jičín vyhrál už dlouhodobou část ligy a právě od Hranic si na konci března nechal vzít pohár, když v odvetě na soupeřově půdě neudržel vedení z domácího zápasu. Dnes se ale proti hranickému soupeři nenechal obrat o ligové prvenství.

Po vyrovnaném začátku se začal jičínský tým vzdalovat soupeři ve skóre od 26. minuty, když po Vocáskově trefě utekl na rozdíl dvou branek (10:8). Od té doby náskok už jen navyšoval, v poločasové pauze to bylo o čtyři góly, na konci ještě o jeden více.

Jičín tak po loňském pátém místě prožil životní sezonu a ve výčtu českých ligových mistrů se přidal k desetinásobným šampionům z Karviné, trojnásobným z Dukly Praha a Zubří, dvojnásobným z Plzně a k Frýdku-Místku, jenž domácí soutěž vyhrál jednou.

Hranice v tabulce zůstaly třetí ještě za Duklou, jejich velkým soupeřem v bojích o zbývající medaile jsou ještě čtvrté Lovosice.