Nehoda dvou kamionů a dodávky způsobila na dálnici D1 kolaps

Brno – Na 190. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu došlo krátce před půl devátou ráno ke střetu dvou kamionů s dodávkou. Ve vozech zůstali zaklínění čtyři lidé, vyprostit se je hasičům podařilo až po několika desítkách minut. Jeden z cestujících odpoledne na následky svého poranění zemřel. Policie tento úsek dálnice uzavřela a až do 13. hodiny dopravu odkláněla po objízdných trasách. Na dálnici se celé dopoledne tvořily kolony.

Čtyři lidé, kteří cestovali ve žluté dodávce, utrpěli při střetu středně těžká a těžká zranění. „Utržili mnohačetná poranění hlavy, hrudníku, páteře i končetin,“ řekl mluvčí záchranky Radek Turín. Jednomu z pacientů při převozu selhávaly základní životní funkce. Zraněné z místa rozvezly sanitky do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích a do Fakultní nemocnice u sv. Anny. Právě v této nemocnici jeden z pacientů na následky svého poranění odpoledne zemřel.

Hasiči museli kromě vyproštění čtyř těžce zraněných lidí řešit také únik provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Jak k nehodě došlo, zatím není jasné.

NO COMMENT: Nehoda na dálnici D1 (zdroj: ČT24)

Policie dopravu od rána odkláněla přes exit na 190. kilometru, zpátky na dálnici mohli řidiči vjet hned vzápětí z Bítešské ulice. „I když se místo nehody dalo snadno objet, doprava na dálnici a v okolí kolabovala. Vytvořily se zde několikakilometrové fronty aut. Problémy s dopravou jsme zaznamenali i v Brně, především v městské části Bohunice,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek. Právě tudy se řidiči snažili místo nehody objet.

Provoz na dálnici policie znovu obnovila kolem 13. hodiny. Kolony, které dosahovaly délky až šesti kilometrů, se tak pomalu rozjely. Jeden z kamionů zůstal stát v odstavném pruhu.