Kajakáři Tomáš Slovák, Richard Hála a Kamil Mrůzek jsou mistři Evropy

Olomouc - Čtyři medaile dovezli z mistrovství Evropy ve Slovinsku olomoučtí sjezdaři na divoké vodě. Nejúspěšnějším Olomoučanem byl kajakář Tomáš Slovák, který společně s oddílovým kolegou Richardem Hálou vybojoval titul Mistra Evropy v závodě družstev a navíc přidal individuální stříbro ve sprintu.

Tomáš Slovák dosáhl na individuální medaili z velké mezinárodní akce po třech letech. Ve Slovinsku podlehl jen domácímu favoritovi, aktuálnímu dvojnásobnému mistru světa Nejci Žnidarčičovi.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Výborný výsledek zaznamenal na řece Soši i nováček v olomouckém dresu Richard Hála, který v individuálním sprintu skončil šestý a spolu se Slovákem a opavským odchovancem Kamilem Mrůzkem vyjel titul mistra Evropy v soutěži hlídek na krátké trati.

Mrůzkovi se mimořádně dařilo v závodě na dlouhé trati, kde stejně jako Slovák, podlehl pouze loňskému mistrovi světa Němci Tobiasu Bongovi.

Za měsíc čeká sjezdaře znovu ve Slovinsku, ale na jiném místě, mistrovství světa ve sprintu. Záznam z evropského šampionátu můžete shlédnout v úterý večer na programu.