V Ostravě začal soud s mužem, který loni zabil kuší údajného zloděje

Ostrava – Obžalovaný čelí obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti. Devětatřicetiletý Jaroslav Šebesta tvrdí, že zabíjet nechtěl.

Třikrát mu vykradli servis na opravu motorek, počtvrté se rozhodl ho uchránit. Teď sedí Jaroslav Šebesta na lavici obžalovaných za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. A svědčí proti němu ti, které měl za zloděje.

Reportáž Ivy Kubankové (zdroj: ČT24)

Dům v Chotěbuzi je místem, kde se svědecké výpovědi od začátku rozcházejí. Údajní zloději tvrdí, že si byli v okolí jen odskočit, majitel domu je ale viděl vycházet se svého sklepa.

Jaroslav Šebesta obešel budovu, vzal do rukou kuši a po čtyřčlenné skupince střílel. Mířil prý na auto. Jednoho z nich ale šíp zasáhl do hlavy a padl k zemi.

Obyvatelé Chotěbuzi ale za střelbou vidí oběti dvě. Za Jaroslava Šebestu podepisují petici. Říkají: „Zloděj si vybírá čas a místo, ale ten, který se brání, má na rozhodnutí často jen zlomek vteřiny.“

Jsou přesvědčeni, že bezdůvodně by nestřílel.

Pro majitele servisu se jeho rozhodnutí může proměnit až v šestnáct let vězení. Jasno by mělo být do konce týdne. Líčení pokračuje znaleckými posudky.

Vydáno pod