Zloděj v Šumperku vykradl dům, pak jej podpálil

Šumperk - Neznámý pachatel vykradl a posléze zapálil blízko centra Šumperku rodinný dům. Oheň na místě zlikvidovali hasiči, nalezli tam dvě ohniska požáru. Policisté škodu i s ukradenými věcmi vyčíslili na 590.000 korun. Na místě nalezli stopy, které nyní analyzují, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Pachatel do domu na ulici Čsl. armády vnikl v pondělí dopoledne. „Z objektu odcizil plechovou dózu od alkoholického nápoje, ve které bylo kolem 40.000 korun. Dále ukradl peněženku a plechovku s finanční hotovostí 50.000 korun. Než dům opustil, tak v ložnici založil úmyslně požár,“ uvedl policejní mluvčí.

Oheň na místě zlikvidovaly tři jednotky hasičů. „Hasiči po příjezdu zjistili, že v domě hoří ve dvou místnostech. Za několik minut hasiči plameny zlikvidovali, při likvidačních pracích přetlakovou ventilací odvětrali zakouřený dům. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Oheň zničil ložnici v přízemí a prvním patře,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Pachatel je podezřelý z poškození cizí věci, krádeže a porušování domovní svobody. 

Podobný případ se stal na začátku ledna na Přerovsku. Požárem se rozhodl zamaskovat neznámý pachatel vloupání do firmy v Hustopečích nad Bečvou. Odcizil odtud trezor s penězi a plynovou pistoli. Požár následně zničil vybavení i prostory kanceláře. Škoda tehdy dosáhla téměř 200.000 korun. Dalších 63.000 korun byla hodnota odcizených věcí.