Ženu podezřelou z vraždy novorozence vzal soud do vazby

Šumperk – Pětadvacetiletou ženu ze Šumperska obviněnou z vraždy svého novorozeného dítěte vzal soud do vazby. Vyhověl tak návrhu státní zástupkyně, oznámila žalobkyně Michaela Šoková. O umístění ženy do vazby rozhodoval olomoucký soud.

„Vazbu jsem navrhovala kvůli obavě z útěku a ovlivňování svědků,“ uvedla Michaela Šoková z olomouckého krajského státního zastupitelství, která má případ na starosti. Soud jejímu návrhu vyhověl.

Novorozence našel v sobotu v igelitové tašce v potoce v Novém Malíně na Šumpersku místní člověk, bohužel už bez známek života.

Policisté bezprostředně po ohledání místa nálezu začali pátrat po matce dítěte. Pátrací činností a na základě zjištěných poznatků zadrželi v neděli odpoledne pětadvacetiletou ženu ze Šumperska, o které vyšlo najevo, že nalezené dítě porodila. V souvislosti s ohledáním místa činu a těla dítěte byla včerejšího dne obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.