3. ročník Radonických májových slavností

Třetí ročníku Radonických májových slavností se uskutečnil 1. května 2013 v Radonicích u Kadaně. Akci pořádalo Občanské sdružení Naše Radonicko za podpory mnoha spoluobčanů, obcí a jiných občanských sdružení. Radonické májové slavnosti jsou celodenní kulturně - společenskou akci, zaměřenou každoročně na různá témata. V letošním roce to by les, myslivost a rybářství, doplněná o vystoupení umělců, historických i současných řemesel, včetně možnosti jízdy v bojovém vozidle pěchoty, letu vrtulníkem a mnoha dalších.

Před třemi lety se parta sedmi nadšenců rozhodla, že se pokusí probudit a trochu oživit svou malebnou, avšak zapadlou vesničku, rozprostírající se na samém okraji Vojenského výcvikového prostoru Hradiště. Záměrem bylo vytvořit zdravý základ slavností, které se snad jednou stanou tradicí. Zda tomu tak bude, to musí posoudit až následující generace, pro které toto vše organizátoři dělají.

Celým dnem provázeli moderátoři Petr Rychlý a Jaroslav Klein, zazpívali protagonisté muzikálu Děti ráje a své umění předvedlo mnoho účinkujících a vystavovatelů.

Stanislav Raul, předseda Občanského sdružení Naše Radonicko