Prostějovu dochází síly. Finále bude kratší

Praha - Basketbalisté Nymburka mohou slavit 10. ligový titul v řadě už ve středu, protože Prostějov kvůli nedostatku hráčů požádal o zkrácení finálové série jen na tři zápasy. Původně se mělo hrát na čtyři vítězství, tedy i ve čtvrtek opět na Hané. Nymburk, který vede v sérii 2:0, tak má titul v podstatě jistý.

Domácí suverén posledních let Nymburk vyhrál jasně obě finále nad prostějovskými Orly, kteří v neděli nastoupili s pouhými šesti hráči. Následně požádali o zkrácení série a podle internetové stránky soutěže NBL bylo Prostějovu vyhověno. Informoval o tom sportovní ředitel ligy Zdeněk Ringsmuth. Nymburští basketbalisté v prvním zápase finálové série vyhráli nad Prostějovem 108:51, v neděli pak 73:49.

Sestřih 2. finále Nymburk - Prostějov (zdroj: ČT24)

„Čtvrté utkání se na sto procent hrát nebude,“ řekl Ringsmuth. „Prostějov mi oznámil, že ať už třetí utkání dopadne jakkoli, vzhledem k hráčskému kádru, zraněním a přetížení hráčů nenastoupí ke čtvrtému zápasu. Je to přesně podle pravidel, právo na to mají. Od prostějovského klubu bylo maximálně korektní, že to oznámil takto dopředu,“ dodal.

Podle něj je tato varianta i důstojnější. „Rozdíl mezi týmy je velký a dosavadní zranění prostějovských hráčů byla zřejmě z přetížení. A než hrát dál v pěti lidech, je důstojnější se rozloučit s finále takto než dalším výsledkem například o 90 bodů,“ uvedl Ringsmuth.