Policisté rozkryli síť prodejců a výrobců drog na Jesenicku

Jeseník – Policistům se podařilo rozkrýt na Jesenicku síť výrobců a distributorů pervitinu. Obviněni byli čtyři lidé, dva z nich drogu údajně vyráběli v Mikulovicích a Bernarticích. Další pachatelé pervitin prodávali ve Vidnavě. Při domovních prohlídkách objevili kriminalisté kompletní varny, pervitin a téměř kilogram marihuany. Policisté nevylučují, že v případu budou obviněni další lidé.

Síť začali policisté rozkrývat již na začátku letošního roku. Z prodeje pervitinu jsou obviněni jedenatřicetiletá žena a pětatřicetiletý muž z Vidnavy. „V souvislosti s domovní prohlídkou, prohlídkou vozidel a jiných prostor byly zajištěny drogy, pervitin a marihuana. Pětatřicetiletý muž doma dokonce přechovával více než 850 gramů marihuany využitelné k toxikomanii,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Kriminalisté zjistili, že drogu jim dodávali dva výrobci, osmapadesátiletý muž z Mikulovic a jedenačtyřicetiletý z Bernartic. „Na konci dubna byla v Mikulovicích u osmapadesátiletého muže provedena domovní prohlídka, při které za přítomnosti služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání drog byla zajištěna kompletní varna,“ doplnila mluvčí.

Muž z Bernartic pervitin podle policistů vyráběl v pronajatém domě. I u něj kriminalisté zajistili kompletní varnu i s chemikáliemi.

Vydáno pod