Dvanáct měsíčků na Dni ČT ve Zlíně

Ostrava/Zlín – Středa 29. května byla na festivalu ve Zlíně Dnem České televize. Tvorba Televizního studia Ostrava do jeho programu přispěla projekcí vánoční pohádky Dvanáct měsíčků. Ve Zlatém jablku v 10:30 si diváci mohli prožít zasněženou romantiku v příběhu o nesplnitelných úkolech a lásce, která rozkvetla navzdory intrikám a falši.

Filmové projekce se zúčastnili představitelé hlavních rolí Roman Vojtek (Karel), Marie Majkusová (Maruška) a Ivana Korolová (Květa). Ota Jirák (měsíc Duben), který původně přislíbil účast, se pro zdravotní důvody projekce bohužel nezúčastnil. 

V programu, který od rána ovládl zlínské náměstí, byl zařazen také slavnostní křest nového DVD s pohádkou Dvanáct měsíčků. Ve 14:00 se konala autogramiáda, na které se hlavní herečtí představitelé podepsali všem dychtivým sběratelům autogramů.

Na 53. Zlín Film Festivalu 2013 představila Česká televize v nesoutěžní kategorii Novinky české filmové a televizní tvorby. Kromě Dvanácti měsíčků také byly k vidění další pohádkové příběhy.

http://dvanactmesicku.ceskatelevize.cz/multimedia/videa