Bílá holubice se snaží o uměleckou integraci handicapovaných

Ostrava - Občanské sdružení Bílá holubice uvede v ostravském loutkovém divadle představení Řeči duše. „Poetická divadelní koláž je inspirována verši Zuzany Renčové-Novákové. Vypráví o dvou světech, jejichž prolínání je ztvárněno tancem, improvizací, světelnými efekty, slovem, hudbou a také vodou, barvami či látkami,“ přiblížila představení Ivana Martáková ze sdružení Bílá holubice.

Scenáristkou a režisérkou projektu je herečka Divadla loutek Ostrava Lenka Sedláčková. Choreografii vytvořili Gabriela Wilčková a Igor Vejsada, hudbu napsali Michal Sedláček a Ivo Sedláček.

Představení Řeči duše
Zdroj: ČT24/o.s. Bílá holubice

V představení účinkuje mimo jiných sedm handicapovaných lidí, šest profesionálních umělců a tři malé děti. „Jde o skutečnou integraci handicapovaných. Projekt jim přináší seberealizaci, kterou potřebuje každý člověk,“ uvedla Martáková. Dodala, že Řeči duše se v Divadle loutek hrají 4. června, představení je v šest večer.

Představení Řeči duše
Zdroj: ČT24/o.s. Bílá holubice

Bílá holubice je občanské sdružení na podporu umělecké a sociální integrace lidí se zdravotním handicapem, které funguje od roku 2006. Jeho hlavním posláním jsou aktivity spojené s integrací dětí a mladých lidí s tělesným handicapem, a to prostřednictvím spolupráce s profesionálními umělci.