Baník nekončí, Pulpit zřejmě ano. Náhradou by měl být pardubický Svědík

Ostrava - Angažmá kouče Martina Pulpita u ostravských fotbalistů s velkou pravděpodobností skončí sobotním utkáním proti Jablonci. Baník by po něm měl v červnu před začátkem letní přípravy převzít osmatřicetiletý trenér druholigových Pardubic Martin Svědík. Zprávu přinesl Moravskoslezský deník.

Pulpit tak zřejmě Bazaly po sedmi měsících opustí. Baník převzal na sestupové pozici koncem října po odvolaném Radoslavu Látalovi a v minulém kole s ním navzdory prohře na Slovácku dokráčel k záchraně v nejvyšší soutěži.

Na jaře však vyjma povedeného utkání v Plzni Slezané podávali spíše rozpačité výkony. V existenčních zápasech proti Hradci Králové a Příbrami je spasilo pět gólů útočníka Milana Baroše.

I když Pulpit uzavřel při svém příchodu smlouvu do konce sezony s opcí, vedení ostravského klubu ji zřejmě nevyužije a vsadí na svého někdejšího útočníka Svědíka.

Ten do Baníku přišel v polovině devadesátých let jako velký talent ještě v juniorském věku, ale jeho slibnou kariéru zhatila opakovaná zranění kolena. V Ostravě však například po boku současného sportovního manažera Radka Slončíka stačil odehrát 18 zápasů a dát v nich tři branky.

Zanedlouho devětatřicetiletý kouč je u pardubického kormidla od roku 2010. Vloni s Východočechy postoupil do druhé ligy a v této sezoně dlouho vířil vody v blízkosti druhé postupové pozice. Momentálně je jeho tým sedmý.

Svědík bude skládat mužstvo stoprocentně už bez jeho ústřední postavy Baroše, který bude v kariéře pokračovat patrně v některé z exotických destinací. Zájem o jeho služby přetrvává ve Spojených arabských emirátech, kam ho vábili ještě před návratem do Baníku.

Vydáno pod