Kvůli stavbě kanalizace lidem údajně praskají domy

Orlová - Obyvatelům městské části Zimný důl v Orlové dochází trpělivost. Kvůli výstavbě kanalizace, která trvá už skoro rok, jim údajně praskají stěny i podlahy. Zničené jsou navíc i příjezdové cesty k jejich domovům. Ptají se proto, kdo škody uhradí.

Za odlepující se dlažbu v kuchyni můžou podle rodiny Bělkových kamiony a bagry, které kolem jejich domu projíždějí několikrát denně.

Minulý týden ve čtvrtek si pan Bělk oddechl. Firma mu totiž sdělila, že s prací před jeho domem skončila. V pátek se ale dozvěděl, že se bude kopat znova.

„Došlo k poklesu podloží v místě spojení dvou trub, tím pádem došlo k vyjetí dvou hrdel. Musíme se vrátit tento spoj předělat,“ informoval Tomáš Rys, vedoucí projektu výstavby kanalizace.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Pod koly těžké techniky trpí i cesty a s nimi projíždějící auta.

Podle místních mělo město zařídit, aby bagry jezdily jinudy než po příjezdových cestách k rodinným domům. Podle slov místostarosty jsou trasy navrženy a projektantem posouzeny jako nejvhodnější.

Obyvatelé chtějí co nejdříve sčítat škody.

Radnice už nechala zkontrolovat některé domy. Kdo bude škody hradit a jakým způsobem budou odstraněny, se lidé dovědí nejdříve po skončení hlavní práce, což může být i za rok. Teprve pak můžou znalci na základě pořízených fotografií posoudit stav domů a cest před stavbou a po ní. 

Vydáno pod