Do Jeseníků opět vyjedou přímé turistické autobusy

Ostrava – Společnost Veolia Transport Morava zavádí od června přímé turistické autobusy do Jeseníků. Na lince Ostrava – Opava – Malá Morávaka – Ovčárna budou jezdit autobusy o víkendech a svátcích od 10. června.

Na trasu Šumperk – Loučná nad Desnou – Červenohorské sedlo – Vrbno pod Pradědem – Karlova Studánka – Ovčárna vyjedou přímé autobusy 1. června. První měsíc budou jezdit jen o víkendech, o prázdninách pak denně. Tyto turistické linky nebudou přepravovat jízdní kola.

„Od 1. července ale opět vyjedou i cyklobusy, které budou jezdit během prázdnin o víkendech a svátcích z Olomouce přes Šternberk a Rýmařov na Ovčárnu a ze Šumperka přes Rýmařov na Ovčárnu. Další cyklobusová linka z Krnova přes Malou Morávku na Ovčárnu bude v červenci a v srpnu jezdit denně,“ uvedl za společnost Veolia Transport Morava Pavel Novák.

Cestující do Jeseníků mohou od 1. května využívat jednodenní jízdenku na celý den za sto korun. Skupiny až pěti osob si mohou koupit hromadnou jízdenku za 250 korun. „Oblastní jízdenka Jeseníky platí na všech našich linkách, a to na území vymezeném zónami ODIS – Moravskoslezský kraj a IDSOK – Olomoucký kraj, včetně našich autobusových linek,“ doplnil generální ředitel společnosti Miloš Hnilica.

Vydáno pod