Budoucnost začnu řešit až po posledním kole, říká Baroš

Ostrava – Jen velmi mlhavé jsou zatím představy Milana Baroše o budoucnosti. Jednatřicetiletý útočník zatím má jen jednu jistotu – v Ostravě nezůstane. Další působiště začne Baroš řešit se svým agentem Pavlem Paskou po posledním kole, v němž se Baník utká s Jabloncem.

Vigantický rodák bral od počátku návrat do Ostravy jako čtyřměsíční výpomoc mateřskému klubu v potížích i jako znovuzískání herní pohody po nevydařeném závěru angažmá v Galatasarayi Istanbul. Zájem o útočníka nadále mají hlavně kluby ze zemí Perského zálivu, které o Baroše stály už před jeho odchodem z Turecka. „Teď k tomu nemůžu říct vůbec nic. Příští týden mám schůzku s panem Paskou a všechno to probereme. Od něj se dozvím, jaké nabídky a možnosti jsou. Doteďka jsem to neřešil,“ řekl Baroš.

Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 dal na jaře za Ostravu zatím pět gólů, všechny ve dvou existenčních utkáních proti Hradci Králové a Příbrami. Pro záchranu Baníku v nejvyšší soutěži měly možná rozhodující podíl. „Já jsem rád, že se to povedlo zachránit. Především klub. Baník dále žije a to je nejdůležitější,“ řekl Baroš, který v Ostravě hrál úplně zadarmo.

I když se teď jeho cesta s Baníkem znovu rozpojí, nevyloučil možnost, že by se za nějaký čas v modrobílém dresu znovu objevil. „Neříkám, že zápas s Jabloncem bude můj poslední za Baník. Ale já nevím, co bude příští sezonu, natož za dva, tři roky. Samozřejmě, že pokud bude chuť z obou stran, budu v pořádku zdravotně a herně, třeba se tu zase objevím,“ dodal Baroš.

Vydáno pod