Cetkovská v zápase s Vinciovou zaútočí na osmifinále

Paříž - O postup do osmifinále Roland Garros si zahraje na pařížských kurtech Petra Cetkovská, bude mít však složitou úlohu. Čeká ji totiž italská tenistka Roberta Vinciová, turnajová patnáctka. Pro osmadvacetiletou Cetkovskou, spolu s Petrou Kvitovou jedinou zbývající Češkou v ženské dvouhře, to bude první zápas s Italkou. Přímý přenos utkání Petra Cetkovská - Roberta Vinciová sledujte dnes od 17:20 na ČT sport a našem webu.

Cetkovská se s Vinciovou zatím nikdy neutkala a podle vlastních slov může vzhledem k dlouhé přestávce, která trvala takřka rok, jen překvapit. Pokud by bývalá pětadvacátá hráčka žebříčku postoupila, utkala by se s vítězkou duelu mezi světovou jedničkou Serenou Williamsovou a Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Už samotný postup do třetího kola je pro Cetkovskou velkým grandslamovým úspěchem. „Grandslam na antuce je asi nejtěžší, toho by si měl člověk nejvíc vážit. Tohle vítězství neznamená, že mi to okamžitě půjde, ale pomůže mi v hlavě,“ řekla.

Petra Cetkovská:

„S ní (Vinciovou) jsem ještě nikdy nehrála, je to skvělá hráčka, antukářka. Asi to bude souboj kraťasů, dám si na ně pozor.“

Vydáno pod