Kvitová postoupila do třetího kola, Rosol se však loučí

Paříž - Petra Kvitová porazila Číňanku Šuaj Pcheng i ve čtvrtém vzájemném souboji, tentokrát na pařížské antuce po setech 6:4 a 6:3. Poslední český zástupce v mužské dvouhře Lukáš Rosol naopak prohrál na Roland Garros s turnajovou sedmadvacítkou Fabiem Fogninim z Itálie a do bojů třetího kola tak nezasáhne. Italovi podlehl ve čtyřech setech 2:6, 6:7, 6:2 a 1:6.

Loňská semifinalistka Kvitová v prvním setu prohrávala 3:4 a čelila brejkbolu. Hrozbu ztráty podání odvrátila a ve zbytku utkání dominovala. V prostřední části vyhrála 20 výměn z 24 a získala sedm her v řadě. Za stavu 4:0 ve druhé sadě si ještě situaci trochu zkomplikovala, ale po hodině a třinácti minutách proměnila druhý mečbol díky dvojchybě Číňanky.

V zápase o osmifinále bude třiadvacetiletá Kvitová hrát s Američankou Jamie Hamptonovou. Čtyřiapadesátá hráčka žebříčku v prvním kole vyřadila Lucii Šafářovou a poté si poradila se slovenskou hráčkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Petra Kvitová:

„Opravdu jsem se cítila po dlouhé době na kurtu dobře. I po zápase jsem si říkala, že to dnes nebylo zase tak špatné. Tak už jen ten pocit, že to bylo lepší, ten by mi mohl zůstat.“

„Pokud chce být úspěšná, tak musí hrát svůj tenis a o to se pokoušet. To rozhodlo. Kdyby to jen 'nahazovala' jako s Rezaiovou, tak by to mohla jen posbírat a jet domů,“ řekl po zápase kouč Kvitové David Kotyza.

Vydáno pod