Kvitová se těší na trávu. Trápí ji nedostatek sebedůvěry

Paříž – Petra Kvitová po překvapivém vyřazení ve 3. kole Roland Garros s Američankou Jamie Hamptonovou připustila, že jí na kurtu chybí sebevědomí. Wimbledonská šampionka z roku 2011 po konci nevydařené antukové sezony vyhlíží turnaje na trávě. Na pařížské antuce nenavázala na loňské semifinále a po vyřazení ve druhém kole Australian Open se jí nepovedl ani druhý letošní grandslam.

„Trošku mi schází vnitřní sebedůvěra. Aby to tam v důležitých chvílích prostě spadlo. Úplně necítím, že bych do toho šla, nic neřešila a pálila jako dva roky předtím. Ale zatnu zuby, aby tráva byla lepší,“ řekla po zápase českým novinářům.

Stejně jako v utkání s Šuaj Pcheng vsadila na aktivní hru, ale na Hamptonovou to nestačilo. „Američanka je o dost silnější a variabilnější. Úplně mi nevyhovovalo, co na mě hrála. Já se snažila o svoji agresivní hru, ale bohužel to úplně nevycházelo. Vím, že jsem zkoušela hrát, co jsem měla. Kdybych běhala dva metry za lajnou a vracela, bylo by to 1:6, 1:6,“ komentovala zápas, v němž držela s 54. hráčkou světa krok jen ve druhé sadě.

I když úspěchy nepřicházejí, Kvitová nepropadá skepsi. "Nemyslím si, že to je propad nebo stagnace. Výsledky nejsou jako loni, když jsem hrála semifinále, ale pozitivní je, že nejsem zraněná a můžu trénovat naplno. Je to tenis, nahoru - dolů. Věřím, že se to otočí.

Po životní sezoně 2011, která ji dostala na dohled prvního místa ve světovém žebříčku, se musí vyrovnávat s velkým očekáváním okolí a ani ona sama není spokojená se svou hrou. „Že tady hraju třetí kolo, pro mě není úspěch. Nic, co by mě uspokojovalo,“ dodala.